Na razgovoru za službo je pomembno, da se obnašate profesionalno in spoštljivo. V spodnjem članku lahko najdete nekaj nasvetov, kako se pripraviti na razgovor in se primerno obnašati:

 1. Pripravite se na razgovor: Pred razgovorom opravite temeljito raziskavo o podjetju, njihovih vrednotah, storitvah ali izdelkih ter morebitnih aktualnih projektih. To vam bo pomagalo pokazati zanimanje in pripravljenost. Temeljito preučite podjetje, pri katerem se prijavljate, in pozanimajte se o njihovi dejavnosti, vrednotah in misiji. To vam bo omogočilo, da boste pokazali svoje zanimanje za podjetje. Bodite pripravljeni na vprašanja glede vašega življenjepisa, izkušenj in znanj. Pripravite konkretne primere iz preteklosti, ki dokazujejo vaše sposobnosti in dosežke.
 2. Primerno oblecite se: Slovenija ima v poslovnem okolju precej formalen pristop k oblačenju. Oblecite si primerno poslovno obleko, ki je urejena, čista in primerna za položaj, za katerega se potegujete. Oblecite si poslovno obleko ali poslovno elegantno kombinacijo.
 3. Bodite točni: Poskrbite, da boste na razgovoru prišli nekaj minut pred dogovorjenim časom. To kaže na vašo zanesljivost in spoštovanje do časa drugih.
 4. Pozdravite sogovornika: Ko vstopite v prostor, pozdravite sogovornika s prijaznim in samozavestnim stiskom roke. V Sloveniji je običajno, da si ob srečanju podamo roke.
 5. Izkažite spoštovanje: Med razgovorom bodite vljudni, poslušajte sogovornika in mu namenite svojo polno pozornost. Spoštujte njegove poglede, tudi če se z njimi ne strinjate.razgovor
 6. Govorite razločno in jasno: Pazite na svojo govorico telesa in govor. Govorite počasi, razločno in jasno. Bodite pripravljeni na vprašanja in odgovarjajte na njih na razumen način.
 7. Bodite pripravljeni na vprašanja: Pripravite si odgovore na pogosta vprašanja, ki se pojavljajo na razgovorih za službo. Razmislite o svojih močnih točkah, izkušnjah in dosežkih, ki bi lahko bili relevantni za delovno mesto.
 8. Postavljajte vprašanja: Na koncu razgovora boste verjetno imeli priložnost postaviti svoja vprašanja. Pripravite si nekaj vprašanj o podjetju, delovnih nalogah ali delovnem okolju. To kaže na vaše zanimanje in željo po izvedeti več.
 9. Bodite samozavestni: Izražajte samozavest in verjemite vase. Pokažite, da ste pripravljeni prevzeti odgovornost in se prilagoditi novim izzivom.
 10. Ne pozabite se zahvaliti: Ko se razgovor konča, se vljudno zahvalite vsem prisotnim za priložnost in njihov čas. Povprašajte o nadaljnjih korakih v postopku zaposlitve.

Pomembno je, da se pokažete kot resen kandidat, ki je pripravljen in zainteresiran za delo. Upoštevanje teh nasvetov vam bo pomagalo pri ustvarjanju pozitivnega vtisa na razgovoru za službo.

 

sluzba

Vprašanja na razgovoru za službo

Na razgovoru za službo v Sloveniji je smiselno postavljati vprašanja, ki vam bodo pomagala pridobiti več informacij o podjetju, delovnem mestu in delovnem okolju. Tu je nekaj primerov vprašanj, ki jih lahko postavite:

 • Kakšne so glavne odgovornosti tega delovnega mesta?
 • Kako je sodelovanje sodelavcev v ekipi?
 • Kako poteka proces usposabljanja in uvajanja na delovno mesto?
 • Kateri so ključni izzivi, s katerimi se sooča to podjetje ali ta oddelka?
 • Kakšna so pričakovanja glede rezultatov in dosežkov na tem delovnem mestu?
 • Kako podjetje spodbuja strokovni in osebni razvoj zaposlenih?
 • Kako bi opisali delovno kulturo v podjetju?
 • Kako se ocenjuje uspešnost in napredovanje zaposlenih?
 • Ali obstajajo možnosti za napredovanje ali premik na druga delovna mesta v podjetju?
 • Kako podjetje spodbuja delovno ravnotežje med poklicnim in zasebnim življenjem?


Pomembno je, da vprašanja postavljate na način, ki kaže vašo zainteresiranost za podjetje in delovno mesto. Prav tako je priporočljivo predhodno raziskati podjetje, da boste lahko postavili bolj specifična vprašanja, povezana z njihovimi dejavnostmi, vrednotami ali nedavnimi dosežki.

 

 

 

.

Share

Ta spletna stran uporablja za svoje delovanje spletne piškotke. Več o nas in piškotkih tukaj.

  Se strinjate?
EU Cookie Directive Module Information