uspešna zvezaKomunikacija je ključ dobre zveze. Če je ta zgrajena na laži, ne bo trajala dolgo. Ob koncu bo močno prizada vsaj polovica vpletenih.

Zato ni napak, če ste iskreni. Svojemu partnerju ali partnerki torej povejte, kar vam leži na srcu. Strokovnjaki menijo, da so najpomembnejše izjave naslednje:

1. "Dobro izgledaš!"

Seveda ni vse v telesnem izgledu, a če se tvoj izbranec (izbranka) trudi s telovadbo, zdravo prehrano in podobno, je prav, če to opazite in pohvalite.

2. "Hvala."

Kadar imate svoje razmerje za nekaj samo po sebi umevnega, tvegate da ostanete brez razmerja. Zato občasno povejte, da ste hvaležni za pomoč in podporo, ki jo dobivate. Pri tem ne pretiravajte z osladnostjo!

3. "To delam zase."

Če spreminjate svoje navade, ker si tako želi on ali ona, je to v nasprotju z osnovnim pravilom, ki pravi, da trdno razmerje temelji na iskrenosti. Ne glede na spremembo, za katero se odločite, bo ta trajna in koristna le, če odločitev zanjo sprejmete vi.

4. "Veš, česa si želim?"

Čeprav v uspešni zvezi ne sme biti sebičnosti, popolno podrejanje željam drugega velja le za drugo plat iste medalje. Kdaj pa kdaj naj bo po vaše, ne le po njegovo oziroma njeno. Življenje je v marsičem podobno trgovini. Če ničesar ne daš, ničesar ne dobiš in obratno.

5. "Ne strinjam se s teboj."

Ta izjava predstavlja pravi izziv. Z njo se, če jo izustite v napačnem trenutku, lahko zapletete v usoden prepir. Vendar pa, uporabljena s trezno glavo, pripomore k ohranjanju vaše edinstvene osebnosti, kar pomeni polovico dobre zveze. Za slednjo sta potrebna namreč dve osebi, ne le ena in njen služabnik.

 

Share

Ta spletna stran uporablja za svoje delovanje spletne piškotke. Več o nas in piškotkih tukaj.

  Se strinjate?
EU Cookie Directive Module Information